image

Блакитне озеро для десертів

Інгредієнти
  • Нут
  • Вода
  • Цукор (або мед, сироп)
  • Барвник (сік буряка, пудра чаю анчан або матча, куркума)
Опис

Замочити нут в воді на ніч. Вранці злити воду та поставити нут варитися. Злити воду з варки в глибоку миску, дати час охолонути. Збивати міксером, доки прозора аквафаба (рідина після варки бобових) не стане білою піною. Така вода має в собі багато білка з нуту, тож збивається на кшталт яєчних білків.

Потім додаємо цукрову пудру, або лавандовий сироп, мед тощо. Для блакитного кольору додаємо подрібнену квітку Кліторію (чай Анчан, блакитна матча), для зеленого – пудру чаю матча або хлорелу, для червоного – буряковий сік або пудру, для жовтого – куркуму.