Спрінг роли з халв'яним соусом
- Рисовий папір
- Банан
- Авокадо
- Редис
- Суниця
- Ревінь
- Яблуко
- Шпинат або щавель
- Насіння соняшнику
- Мед
- Ваніль
- Молоко
- Ягідна паста, йогурт, мед, сублімовані ягоди – для подачі
Набрати в широку миску води, занурити туди на декілька секунд лист рисового паперу. Покласти на рівну поверхню, в середину викласти: банан, авокадо, печений редис, суницю, тонко порізаний ревінь, яблуко (усе, чого душа просить, але дотримуючись балансу – щоб було щось хрустке, щось м'ягке, кисле та солодке). Загорнути краї з двох боків (щоб нічого не випадало) та почати загортати в рол.
На останньому етапі вкладаємо зелений листик – шпинат, або щавель – та догортаємо останній раз. Таким чином ми зробили красу – зелене листя буде нашою обкладинкою – перше, що бачиться під напівпрозорим папером.
(Не засмучуватись, якщо папір рветься, або щось випадаю, в цій справі важливий досвід!).
Для халв'яного соусу поєднуємо в блендері: насіння соняшника, мед, ваніль, трішки молока (коров'ячого або будь-якого рослинного). Або (якщо немає часу) просто халву з магазину та молоко. Можна подавати з ягідними пастами, з медом або з йогуртом. Присипати сублімованими ягодами.